15.10.10

Sakissssssssssssssssssssssssssss

Αγαπητοί συνδημότες
Βιώνουμε μια τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση. Το βιοτικό μας επίπεδο, η ποιότητα της ζωής μας υποβαθμίζονται καθημερινά. Η αγοραστική μας δύναμη μειώνεται συνεχώς, η ανεργία καλπάζει και οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στη φτώχεια και το περιθώριο. Ουδείς πλέον γνωρίζει τι ξημερώνει. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο. Θα χρειασθούν αρκετά χρόνια για να δούμε «άσπρη μέρα» να ξεπροβάλλει μπρος μας η Ιθάκη.

Αγαπητοί συμπατριώτες
Με το νέο δήμο, η Σιντική είναι πια και τυπικά η μικρή πατρίδα μας.
Είμαστε 33 χωριά, από την Καστανούσα έως το Αχλαδοχώρι, από το Βαμβακόφυτο έως το Μεγαλοχώρι και το Θεοδώρειο, 28.000 και πλέον άνθρωποι, ντόπιοι και πρόσφυγες στην καταγωγή. Γεννηθήκαμε σ' έναν πολύπαθο τόπο, με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό, προπύργιο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας που πάντοτε εποφθαλμιούν οι βόρειοι γείτονές μας. Σ' έναν τόπο ποτισμένο με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Οι παππούδες μας και οι γονείς μας έδωσαν τη ζωή τους για να τον κρατήσουν ελεύθερο, για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Η φτώχεια και η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής οδήγησε πολλούς από μας στις πόλεις και στην ξενιτιά. Τα τρένα πήραν μακριά τα νιάτα της περιοχής μας, τα χωριά ερήμωσαν, τα σχολεία έκλεισαν, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν θλιμμένα.
Ομως εδώ και λίγα χρόνια η Σιντική επιστρέφει... δυναμικά. Αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές (το νερό, τη γη, τον αέρα, τη γεωθερμία, τη φυσική ομορφιά, την ιστορία), παράγει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, κερδίζει ακόμη και ευρωπαϊκά βραβεία, καταναλωτές παγκοσμίως και επισκέπτες.
Είναι μόνο η αρχή!
Στο μεγάλο ισχυρό δήμο Σιντικής, εσείς οι δημότες και η δημοτική αρχή, όλοι μαζί μπορούμε να προετοιμάσουμε καλύτερες μέρες στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Για όλους. Για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας.
Ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη Σιντική πρώτη δύναμη!
- Πρώτη δύναμη στη γεωργοκτηνοτροφία.
- Στη μεταποίηση.
- Στον αγροτουρισμό.
- Στον ιαματικό τουρισμό.
- Στην πράσινη ανάπτυξη.
- Πρώτη ανθρώπινη δύναμη.
Με την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής μας, με το μόχθο του αγρότη και του εργάτη, τη γνώση του τεχνοκράτη, τις πρωτοβουλίες του επαγγελματία, τις νέες ιδέες και την τόλμη του επιχειρηματία, τις συμβουλές του δασκάλου, την προσφορά του εθελοντή. Καλά τα σχέδια του αρχιτέκτονα - μηχανικού, όμως χωρίς τον εργάτη και το μάστορα, μένουν στα χαρτιά.
Αυτό για να σας πω ότι χρειάζεστε όλοι. Η δουλειά σας, ο λόγος σας, η πρότασή μας, μετράνε.
Σας θέλω όλους δίπλα μου τώρα στη σπορά, στα θεμέλια. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια θα είναι κρίσιμα.
Να δουλέψουμε όλοι μαζί, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλοβοήθεια, όπως τα παλιά χρόνια και να 'στε σίγουροι ότι θα γεμίσουν τ' αμπάρια. Να χτίσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα, αξιοζήλευτο, όπου θα 'ναι χαρά να ζεις με χώρο για όλους. Για τους ηλικιωμένους, για τους νέους, για τα παιδιά, για τα σχολειά.
Σας καλώ να πορευθούμε μαζί. Με πίστη στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή! Να κάνουμε τη Σιντική περήφανη.
Με τιμή

Αθανάσιος Σπάσης
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Σιντικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου