9.11.10

Ένα σχόλιο και μια απάντηση ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : Ε ναι, απο αυτό το blog... τον konozo, καθόλου δεν προωθείται το πασοκικό παρελθόν του Καρύδα με σκοπό να συσπειρώσει τους λεγόμενους δεξιούς.... Αστεία πράγματα.
Η οικογένοια μου και εγώ, βρισκόμαστε στον κεντροδεξιό χώρο εδω και γενιές και μάλιστα με πολλούς αγώνες για την παράταξη.
Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; για να μην βαφτεί ο χάρτης πράσινος ή έστω καροτί, θα πρέπει να ανεχθώ εγώ ο κεντροδεξιός για μια ακόμη τετραετία εναν ασήμαντο, μίζερο και ελάχιστο στη θέση του Δημάρχου; Εναν αντικοινωνικό που που την προσωπική του μιζέρια την μεταφέρει και στον Δήμο μας;
Οχι, αυτός ο διαχωρισμός μπλε και πράσινων στην αυτοδιοίκηση για την επικράτηση ανικάνων μονο δημοκρατία δεν λέγεται και αποτελεί πάντα το δόλωμα για να χειραγωγεί τη θέληση του λαού.

Ο Καρύδας υπήρξε φανατικός Πασοκτζής εκείνα τα σκληρά χρόνια.. Το έζησα και εγώ στο πετσί μου, με ενοχλούσε και με ενοχλεί. Θέλω να πιστεύω πως έχει αλλάξει.. άλλωστε ολοι μας εχουμε αλλάξει, οι καιροί οι ίδιοι άλλαξαν.
Ως άτομο πέρα απο κομματικές ιδιότητες κρίνω πως ειναι ικανός, πολλαπλά ικανότερος απο τον Σπάση και γιαυτό εγώ ο κεντροδεξιός την Κυριακή θα τον στηρίξω για Δήμαρχο της περιοχής μου.
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ Γιατί είναι κακό να αναφερόμαστε στο ΠΑΣΟΚικό παρελθόν του κ.Καρύδα ; Από "παρθενογένεση" μας προέκυψε στην Τ.Α ?  Όπως και εσύ ομολογείς "τον έζησες στον πετσί" σου. 
Σαφώς και δεν μας ενδιαφέρει από πιο κόμμα προέρχεται. Μας εκνευρίζει όμως ο "υπερβάλλοντας" ζήλος του να αποποιηθεί το κομματικό του χώρο που τρεις φορές τον στο παρελθόν τον είχε κατεβάσει ως επίσημα "χρισμένο" στο Σιδηρόκαστρο. Τότε γιατί δεν γινόταν λόγος για "ανεξάρτητη" και "υπερκομματική" υποψηφιότητα, αλλά για μία "καθαρά σκληρή κομματική" υποψηφιότητα ; 
Μας εκνευρίζει επίσης η αλαζονεία και η απαξίωση. Εάν διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσεις μας, θα αντιληφθείς πως έχουμε και συνέχεια και συνέπεια σε αυτά που γράφουμε και υποστηρίζουμε.
Συμφωνούμε μαζί σου πως οι εποχές άλλαξαν. Το θέμα είναι όμως αν άλλαξαν και οι λογικές των ανθρώπων που σημάδεψαν εκείνη την σκληρή εποχή. Αμφιβάλλουμε για αυτό και οι ενστάσεις μας.
Λες πως στην Τ.Α δεν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός "γαλάζιων" και "πράσινων". Το χειροκροτούμε πρώτοι. Προφανώς ικανοί στην περιοχή μας είναι μόνο οι "πράσινοι" γιατί ο κόσμος πχ στις Περιφερειακές Εκλογές υπερψήφισε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και κατατρόπωσε τους υποψήφιους της Ν.Δ.
Αν σου δώσαμε να καταλάβεις πως εμείς στεκόμαστε θετικά απέναντι στον Σπάση, λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλά διάβασε τις αναρτήσεις μας από την αρχή.  

8 σχόλια:

  1. ase tora....an auto to sxolio tou anagnosti den eeinai apo karidopoulo emena na mou tripisete tin miti..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai 10:21 kai malista sxolio apo neo karudopoulo,neoeiserxomeno stin ageli.evgale kai antikoinoniko ton spasi,ton mathitepsan kala ta karudopoula.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o karidas pote den apopoiithike tin politiki tou taftotita,einai politikos antras pou exei apopsi ..omos stis aftodioikitikes ekloges oudepote evale mprosta tou simaia tis politikes tou pepoithiseis..alloste an to eixe kanei den tha evgaine gia treis tetraeties se ena dimo pou to megalitero pososto tou einai nd..kai einai paradekto apo tous perissoterous oti voithise polllous xoris na valei mprosta to komma.kai oso itan dimarxos den distase na xtipisei to xeri tou kai na diekdikisei ..opos kai gia ton spasi theoro pos an mporouse tha ekane ergo alla to timoni tis doiikisis xreiazetai dinmikous andres ...as skeftoume loipon kai sa valoume stin akri tis kommatikes mas pikries mporoume na exoume melon ston topo mas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι αυτός που έγραψε το κεντρικό σχόλιο.
    Προς Konozo:
    Αυτό που με ενόχλησε και γιαυτό το σχολίασα, είναι η συγκαλημμενη προτροπή προς τους δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν ομογάλακτο τους αφού... ορίστε... πασοκος πασόκου μάτι δεν βγάζει... μεταξυ τους τα πασόκια συνδιαλέγονται και συνεννοούνται και διάφορα παρόμοια... Που σκοπό έχουν να συσπειρώσουν τους δεξιούς. Και ο λόγος; Να ψηφίσουν.. ΟΧΙ αυτόν που θεωρούν ικανότερο αλλά αυτόν που φορά τα ίδια χρώματα με αυτούς! το μοναδικό κριτήριο!!
    Διαφωνώ ΡΙΖΙΚΑ.
    Απο το πράσινο, φανατισμένο παρελθόν του Καρύδα στο άχρωμο άοσμο και ασήμαντο παρόν ενός γαλάζιου δημάρχου που σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ότι πέρασε απο το Δημαρχειακό θώκο.
    Κάτι πρέπει να επιλέξω και θα προτιμήσω τον ικανότερο κατά τη γνώμη μου Καρύδα και ας μην φοράει γαλάζιο χιτώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτη ειναι η αποψη σου 1.48 και ειναι σεβαστη αλλα ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Παραπανω αναφερθηκες και παλι στο προσωπο του δημαρχου λεγοντας οτι θα ξεχαστει σε λιγα χρονια,ο κ.Σπασης οσο και να μην το θελεις εχει αφησει την σφραγιδα του στο Σιδηροκαστρο .Εδω και 2 τετραετιες εκλεγεται πανηγυρικα απο τους συμπολιτες σου και το εργο του τουλαχιστον την πρωτη τετραετια ηταν αξιοσημειωτο,ποτε δεν εδωσε δικαιωμα σε σχεση με προηγουμενους.Οσο για τους χαρακτηρισμους σου για τον κ.Σπαση θα πρεπει να μαθεις να σεβεσαι και να μην παρασυρεσαι απο προσωπικα απωθημενα.Σαν και εσενα κριναν και τον κ.Καρυδα οταν 'παρατησε' τον δημο και ομως μετα απο χρονια δεν ξεχαστηκε αλλα ξαναγυρναει κιολας,ειδες που εχει ο καιρος γυρισματα?Εχεις να μαθεις πολλα ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1993 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΩΣΗ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ,Ο κ ΚΑΡΥΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ>ΤΙ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ;Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΟΦΥΤΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ;ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ.ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΣ 12 ΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ ΚΑΡΥΔΑ.Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΙΣΑΡΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ν.Δ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ ΚΛΕΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 1990.ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 40 ΝΤΑΡΗΣ.ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ;ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΣΠΑΣΗΣ ΤΟ 2002 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
    ΠΡΙΝ ΤΟ 1998 ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΤΙΚΟΥ Κ ΚΑΡΥΔΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΩΧΕΥΣΑΜΕ.ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ.ΨΗΦΗΣΤΕΤΟΝ
    ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ
    .ΠΟΣΑ;ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ;AYTOΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΙΝΗΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ.ΙΑΚΩΒΙΔΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΙΑΚΩΒΙΔΙΚΟΙ.ΨΑΧΤΕ ΤΟ. ΕΧΕΤΕ 4 ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ 1.52 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΙΝΗΣ. ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ, ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΣΑ), ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΑΝ, Ο ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΟ, Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: 2009, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΕΡΕΟΥ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιέμαι αν πραματικά μας αξίζει αυτό που θα περάσουμε την Κυριακή.Προέρχομαι απο το χώρο του Πασοκ αλλά το χειρότερο για μένα είναι να ψηφίσω Καρύδα.Ισως τα πρώτα χρόνια της πολιτκής του καριέρας ο άνθρωπος αυτός να είχε όραμα, αλλά στην συνέχεια έμαθε την πολιτική, και έπραττε αναλόγως. Από την άλλη ο Σπάσης, ένας άνθρωπος αδιάφορος, χαμένος στο κόσμο του, είναι δήμαρχος προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες άλλων. Ίσως αυτό που στην πραγματικότητα θελει είναι να τον αφήσουμε στην ησυχία του, την ησυχία αυτή που την απόλαυσε όσο ήταν δήμαρχος. Πιστεύω ότι όλοι εμείς που θα πάμε να ψηφίσουμε, τον Σπάση ή τον Καρύδα, προσβάλλουμε με αυτή την επιλογή την νοημοσύνη μας. Επιτέλους σε αυτόν τον τόσο μεγάλο Δήμο που χάθηκαν οι ικανοί, δεν μπορεί κάπου υπάρχουν, ας ενεργοποιηθούν, έστω για την επόμενη τετραετία, γιατί δεν θέλω να βρεθώ τέσσερα χρόνια μετά, στην ίδια θέση με αυτήν που θα βρεθώ την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή