7.11.10

Να μην ξεχάσω να ψηφίσω ...

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή μας και το νέο διευρυμένο Δήμο Σιντικής. Όποιος και αν είναι ο νικητής της κάλπης, σήμερα το βράδυ ή σε μία εβδομάδα, γνωρίζει πως τα επόμενα 3,5 χρόνια δεν θα είναι … ρόδινα για τον ίδιο και βέβαια δεν θα μπορεί να επικαλεστεί πως χρειάζεται «περίοδο χάριτος» όταν τουλάχιστον οι δύο επικρατέστεροι (Σπάσης, Καρύδας) έχουν καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου Σιδηροκάστρου και (λένε) πως ξέρουν από Τ.Α.
Πολλοί μας ρωτούν τι θα ψηφίσουμε εμείς. Καταρχάς καθένας στην ομάδα του Κόνοζος είναι ελεύθερος να ψηφίσει τον υποψήφιο που επιθυμεί. Ούτε «Ένωση Προσώπων» είμαστε, ούτε «Κίνηση Πολιτών». Μια ομάδα νέων ανθρώπων με ανησυχίες για τον τόπο μας είμαστε, τις οποίες όλο αυτό το διάστημα επιχειρήσαμε να προβάλλουμε δίνοντας βαρύτητα κυρίως στα «μειονεκτήματα» των τριών υποψηφίων. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως έναν υποψήφιο τον κρίνεις όχι από το πόσο ωραία μιλάει, πόσο ωραία ντύνεται, πόσο όμορφα «χαϊδεύει» τα αυτιά των άλλων κλπ, αλλά μέσα από την πολιτική του συμπεριφορά, τις θέσεις του και τα επιχειρηματά του.
Δυστυχώς ακούσαμε μόνο αοριστολογίες και ευχολόγια. Τίποτε άλλο. Ακόμη και το ερώτημα που θέσαμε δημόσια στις 3/11/2010 «ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ» δεν μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν, θαρρείς το θέμα αφορά μόνο όσους γράφουν στον Κόνοζο και όχι όλη την τοπική νεολαία και όχι μόνο.
Θυμηθείτε πως μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντούσε δημόσια σε ερωτήσεις που του είχαν θέσει νέοι μέσω ίντερνετ, από το facebook ή από τα blog. Αλλά είπαμε. Εδώ είμαστε Βαλκάνια.
Σήμερα λοιπόν ψηφίζουμε και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας σκεφτούμε ποιος μπορεί να είναι ο λιγότερο «κακός» για τον τόπο μας, ποιος θα μπορούσε να υλοποιήσει το 1/5 από όσα υποσχέθηκε, ποιος είναι (και δεν φαίνεται μόνο) ηθικός. Οι εποχές είναι δύσκολες. Η κρίση είναι πολύπλευρη και πιστεύουμε πως «εύκολες λύσεις» δεν υπάρχουν.
Μακάρι την επομένη των εκλογών, νικητής και ηττημένοι να συνεργαστούν για το κοινό καλό του τόπου, θέτοντας κάποιες βασικές προτεραιότητες για το νέο Δήμο που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συμφωνήσουν.
Σχεδόν 35.000 επισκέπτες από τις 30 Οκτωβρίου (δεν είναι και μικρή υπόθεση), θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, δίνοντας την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και συνάμα αντικειμενικοί (όσο μπορούμε) απέναντι σε ένα σύστημα, που ενώ μιλάει συνεχώς για νέους ανθρώπους, την ίδια ώρα τους έχει στο περιθώριο. Ζητούμε συγνώμη εάν στεναχωρήσαμε κάποιον μέσα από τις αναρτήσεις μας, για τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε λόγο και μόνο.
Αυτό που είχαμε βάλει αρχικά ως στόχο, να αποτελέσει ο Κόνοζος ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου και αντιπαράθεσης επιχειρημάτων μεταξύ των αναγνωστών μας πιστεύουμε πως το πετύχαμε εάν και υπήρχαν ακραίες συγκρούσεις και «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που προσωπικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Σήμερα ας ψηφίσουμε τον ικανότερο, μεταξύ τριών επιλογών που προσωπικά εμάς δεν έπεισαν για τις προθέσεις τους. Θα πάμε όμως στο παραβάν και στην κάλπη, γιατί η αποχή μας μόνο ως άλλοθι από το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Καλή ψήφο συμπατριώτες.

2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστω παιδια του κονοζος για την ευκερια που μας δωσατε εμας τους ασχετους με την τεχνολογια να επικινωνισουμε και να εκφρασουμε τις αποψεις μας. Υ.Γ παντα πιστευα πως σ'ενα κειμενο η ουσια ειναι το νοημα και οχι η ορθογραφια. carakal milise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ. ΗΡΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή