28.11.10

Τυχαίο ? Τι λέτε ?

Για να ξυπνήσουμε λίγο. Πείτε μας την άποψή σας, γιατί παραιτήθηκαν ο Χρήστος Κελεσίδης από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του συνδυασμού του Απόστολου Καρύδα και ο Ευστράτιος Χοτζούδης από Δημοτικός Σύμβουλος (πρώτος σε ψήφους) την επομένη της εκλογής του. Σχετίζονται οι δύο παραιτήσεις ? Τι λέτε ?

Νέα ήθη ...

Ωραίο το "κολπάκι" με τη μονοεδρική του Προμαχώνα κ.Καρύδα. Ένα ολόκληρο χωριό εκπροσωπείται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημήτρη Μπακρατσά, που ως γνωστό η μοναδική του σχέση με την περιοχή είναι η καφετέρια που διατηρεί στην Προκόμ. 
Όπως είναι γνωστό οι τρεις "μονοεδρικές"  της Σιντικής, καταχωρήθηκαν στον συνδυασμό που κέρδισε τις εκλογές (Καρύδα) άσχετα ποιος πλειοψήφησε στα χωριά αυτά
Έτσι στην μονοεδρική του Προμαχώνα τοποθετήθηκε ο κ.Μπακρατσάς και η ... ξαδέλφη του (εάν δεν κάνουμε λάθος) κα Ανθοπούλου, για ευνόητους λόγους. Ε δεν χρειάστηκε και πολύ ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Σιδηροκάστρου να εκλεγεί. Αν αυτό δεν είναι ΔΙΑΠΛΟΚΗ τότε τι είναι ; Ήταν η πιο "στημένη" εκλογή Δημοτικού Συμβούλου. Προφανώς βόλευε ο Προμαχώνας γιατί ο κ.Μπακρατσάς εντός Σιδηροκάστρου, δεν ... "τραβούσε" ... 

Έρχονται τα δύσκολα ...

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Απόστολος Καρύδας, τις τελευταίες μέρες για το χάος που καλείται να διαχειριστεί από 1.1.2011. Πολύ φοβόμαστε πως θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γ.Α.Π που προεκλογικά δήλωνε "λεφτά υπάρχουν" και μετά τις εκλογές μας έστειλε "πακέτο" στο ΔΝΤ πάντα για το "καλό" μας.
Πιστεύουμε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο της θητείας του ο κ.Καρύδας, θα μας ενημερώσει για το τι ακριβώς παρέλαβε, κυρίως από τους δήμους Σιδηροκάστρου, Πετριτσίου και Κερκίνης, προκειμένου να ξέρουμε τη γραμμή εκκίνησης μας. Ο "Καλλικράτης" είναι ξεκάθαρος και προβλέπει ΠΛΗΡΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ των οικονομικών του νέου δήμου, οπότε αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του κ.Καρύδα και των συνεργατών του. 

18.11.10

Ρωτήστε τον Παπαδάκο να μας πει για τον Κελεσίδη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : Μια και το μέντιου Πήτ Παπαδάκος είναι στο Άγκιστρο και ψάχνει κρυμμένες λίρες, δεν τον ρωτάτε να σας πει γιατί την έκανε ο Κελεσίδης απο τη Συντονιστική Επιτροπή του Καρύδα ? Και μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως γίνεται ΜΟΝΙΜΟΣ υπάλληλος του  Δήμου να συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα κάποιου υποψηφίου και να εμφανίζεται στα κανάλια ως εκπρόσωπος του συνδυασμού ? Τους τελευταίους μήνες ο mr Kelesidis δεν πατούσε το πόδι του στο Δήμο, γιατί έτρεχε για τον Καρύδα. Τώρα γιατί το επέτρεπε ο Σπάσης ως άμεσος προϊστάμενος του, αυτός το ξέρει. Πάντως ένα πουλάκι μου είπε πως "είναι πολύ χοντρός ο λόγος" του "διαζυγίου" Καρύδα - Κελεσίδη. Λέτε ?

17.11.10

"Πορτοκαλί" και πρασινάλογα ...

Με τίτλο : "Συντριπτική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων" η τοπική εφημερίδα "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" (ΠΑΣΟΚ) γράφειγια τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στο νομό Σερρών : "Έναν από τους επτά Δήμους κατάφερε να κερδίσει η ΝΔ στο Νομό Σερρών. Οι υπόλοιποι κερδίθηκαν από ανεξάρτητους από ανεξάρτητους συνδυασμούς που προέρχονταν από τον προοδευτικό χώρο, οι οποίοι αν και ζήτησαν να μην καταχωρηθούν με πράσινο χρώμα χθες στον εκλογικό χάρτη, αλλά με πορτοκαλί. Υποστηρίχθηκαν κατά βάση από δυνάμεις από δυνάμεις προερχόμενες από το κυβερνών κόμμα.(...) Στους υπόλοιπους δήμους: Ο κ. Απόστολος Καρύδας κέρδισε με 55,41% (9,362 ψήφους), έναντι του χρησμένου από τη ΝΔ Αθανάσιο Σπάση με 44,59% και 7.750 ψήφους". Ποιος έλεγε κάτι για "πορτοκαλί" και πρασινάλογα ;
ΚΟΝΟΖΟΣ : Εαν κ.Καρύδα συνεχίζεις και σήμερα να υποστηρίζεις όσα μας έλεγες προεκλογικά, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να στείλεις μια επιστολή στην ΠΑΣΟΚοεφημερίδα και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Το θέμα το παρακολουθούμε ...

16.11.10

Παραιτήθηκε ο Κελεσίδης από μέλος του Συντονιστικής του Καρύδα

EKTAKTO : Παραιτήθηκε από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του συνδυασμού "Ενότητα και Ελπίδα για τη Σιντική" του Απόστολου Καρύδα, ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Κελεσίδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος στον Δήμο Σιδηροκάστρου. 
Πριν από λίγη ώρα το ΔΙΚΤΥΟ μετέδωσε την ανακοίνωση παραίτησης Κελεσίδη, σημειώνοντας πως σε επικοινωνία που είχαν με τον Καρύδα, ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της επιστολής και την παραίτηση του μέχρι πρότινος στενού του συνεργάτη. Τι σημαίνει η παραίτηση Κελεσίση, δύο μέρες μετά την πανηγυρική εκλογή Καρύδα ; 

15.11.10

Ο Σπάσης πέτυχε να γίνει θριαμβευτικά "νυν" ένας "τέως" ...

Ψύχραιμος έδειχνε ο Σάκης Σπάσης μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Προφανώς από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, είχε αντιληφθεί πως ο «αέρας» νίκης του Καρύδα δεν θα μπορούσε να ανατραπεί, λόγω της απροθυμίας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων του Δομουχτσίδη να τον στηρίξουν αλλά και κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αποχής.
Το είχαμε γράψει παλαιότερα και εκ του αποτελέσματος δικαιωνόμαστε. Λέγαμε πως ο (ανύπαρκτος) δήμαρχος Σιδηροκάστρου, δεν θα έπρεπε να ήταν εκ νέου υποψήφιος, αλλά να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι καθαρά για την υστεροφημία του. Δυστυχώς η φιλοδοξία και η αλαζονεία, τον οδήγησαν σε μια βαριά ήττα, από έναν (ξεπερασμένο) υποψήφιο, που μυρίζει ναφθαλίνη, αλλά φαίνεται πως ενέπνευσε αρκετό κόσμο.
Πιστεύουμε πως όταν ο λαός σε εκλέγει δύο φορές με υψηλά ποσοστά, το να επιμένεις να θέλεις την «καρέκλα» λέγοντας πως : "θέλεις να ολοκληρώσεις όλα όσα δεν πρόλαβες τα προηγούμενα οκτώ χρόνια» μόνο τη νοημοσύνη των δημοτών υποτιμά
Ο υπεύθυνος πολιτικός που τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του, θα πρέπει να ξέρει την ώρα της αποχώρησης του από την ενεργό δράση, διαφορετικά ο λαός τον στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πάντως Δήμαρχε, πέτυχες το ακατόρθωτο. Να κάνεις θριαμβευτικά "νυν" έναν "τέως". 


Ξεκινάει με λαϊκές συνελεύσεις ο Καρύδας

«Πετύχαμε να κλείσουμε την πόρτα στον εισβάλοντα κομματισμό. Το αποτέλεσμα δημιουργεί ευθύνες, που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας. Αυτό που θα επιχειρήσουμε άμεσα, είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αφού τα ποσοστά της αποχής δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε αβίαστα» δήλωσε στο infoserres.gr ο Απόστολος Καρύδας, που ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων στις 26 Τοπικές Κοινότητες του δήμου Σιντικής, μέσα στο πρώτο τρίμηνο της θητείας του. «Θέλουμε να ακούσουμε τον κόσμο, αλλά και να μας ακούσει. Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις και κυρίως η νεολαία» κατέληξε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σιντικής.

Πως τα λες έτσι Ταξίαρχε μας ...

Ξεκαθαρίζουμε (για να μην παρεξηγούμαστε από ορισμένους εμπαθείς) πως το εκλογικό αποτέλεσμα μας αφήνει παγερά αδιάφορους, για τους λόγους που εξηγήσαμε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας. Όταν έχουμε αποχή που αγγίζει το 56% και άκυρα,λευκά 7% τότε σαφώς και κανείς δεν μπορεί να θριαμβολογεί και να είναι ικανοποιημένος. Και εμείς δεν είμαστε.
Στο θέμα μας τώρα. Ακούσαμε τον κ.Δομουχτσίδη να λέει στον Γιώργο Καπετάνιο στο ΔΙΚΤΥΟ το βράδυ της Κυριακής, πως προσωπικά ο ίδιος στήριξε την υποψηφιότητα του Σάκη Σπάση, αφού συντάχθηκε με τη γραμμή της Ν.Δ της οποίας είναι μέλος, αλλά οι συνεργάτες του και οι ψηφοφόροι του ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν

Ποιος είναι ο Απόστολος Καρυδας

Ο Απόστολος Καρύδας γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο ΤΟ 1950 από γονείς πρόσφυγες του 1922, από τη Μικρασία και την Ανατολική Θράκη. Το 1968 εισάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και επί τετραετία σπουδάζει με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών αποκτώντας το πτυχίου του τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης. Ως μαθητής και ως φοιτητής υπήρξε αθλητής - δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Το 1970 στους Πανελλήνιους αγώνες φοιτητών, στην αρχαία Κόρινθο, κατατάσσεται 4ος μεταξύ δεκάδων αθλητών. Από την άνοιξη του 1976 και αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε φροντιστήρια, σε ιδιωτικά σχολεία και στη δημόσια εκπαίδευση.
Παράλληλα την ίδια εποχή εμπνέει και παροτρύνει ομάδα νέων της πόλης και ιδρύεται ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Όμιλος Σιδηροκάστρου που επί μια δεκαπενταετία γράφει τη χρυσή εποχή του πολιτισμού για το Σιδηρόκαστρο και την ευρύτερη περιοχή.

Αφιερωμένο σε νικητές και ηττημένους !!!

14.11.10

Μερικές παρατηρήσεις για το αποτέλεσμα στη Σιντική

Καταρχάς συγχαρητήρια ολόψυχα στον νέο Δήμαρχο μας. Πρέπει όμως να σταθούμε στα νούμερα, για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αμφισβητούμε τη βούληση της πλειοψηφίας που είναι σεβαστή.
1ον. Η αποχή αναδείχθηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ στη Σιντική. Από τους 41.102 εγγεγραμμένους το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 18.261 δημότες, από τους οποίους οι … 9.667 ψήφισαν τον Απόστολο Καρύδα. Δηλαδή κάτι λιγότερο από το 1/4 του συνόλου.
2ον. Ο συνδυασμός Καρύδα πήρε 572 ψήφους λιγότερες σε σχέση με την Α Κυριακή (10.239).
3ον. Ο συνδυασμός Σπάση έλαβε 869 ψήφους λιγότερες, από την Α΄ Κυριακή (6.854).
4ον. Η πλειοψηφία των ψήφων Δομουχτσίδη κινήθηκε προς Καρύδα και Άκυρο-Λευκό και λιγότερο προς Σπάση.
Τα πολλά λόγια πλέον είναι φτώχεια. Ο λαός (έστω και 44% που πήγε στις κάλπες), αποφάσισε . Ο Απόστολος Καρύδας είναι ο νέος Δήμαρχος και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να πετύχει στο έργο του (παρά τις επιφυλάξεις μας) γιατί τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα.

Νικητής ο Καρύδας, μετά την αποχή ...

Ο Καρύδας νικητής των εκλογών με 56%

Νίκη Καρύδα με ποσοστό που αγγίζει το 56%

Τα ξαναλέμε ...

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή μας και το νέο διευρυμένο Δήμο Σιντικής. Όποιος και αν είναι ο νικητής της κάλπης, γνωρίζει πως τα επόμενα 3,5 χρόνια δεν θα είναι … ρόδινα για τον ίδιο και βέβαια δεν θα μπορεί να επικαλεστεί πως χρειάζεται «περίοδο χάριτος» όταν τουλάχιστον και οι δύο έχουν καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου Σιδηροκάστρου και (λένε) πως ξέρουν από Τ.Α.
Σήμερα λοιπόν ψηφίζουμε και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας σκεφτούμε ποιος μπορεί να είναι ο λιγότερο «κακός» για τον τόπο μας, ποιος θα μπορούσε να υλοποιήσει το 1/5 από όσα υποσχέθηκε, ποιος είναι (και δεν φαίνεται μόνο) ηθικός. Οι εποχές είναι δύσκολες. Η κρίση είναι πολύπλευρη και πιστεύουμε πως «εύκολες λύσεις» δεν υπάρχουν.
Μακάρι την επομένη των εκλογών, νικητής και ηττημένοι να συνεργαστούν για το κοινό καλό του τόπου, θέτοντας κάποιες βασικές προτεραιότητες για το νέο Δήμο που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συμφωνήσουν.
Σήμερα ας ψηφίσουμε τον ικανότερο, μεταξύ δύο επιλογών που προσωπικά εμάς δεν έπεισαν για τις προθέσεις τους. Θα πάμε όμως στο παραβάν και στην κάλπη, γιατί η αποχή μας μόνο ως άλλοθι από το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Καλή ψήφο συμπατριώτες και μη ξεχνάτε, πως μετά την απομάκρυνση απο την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ...

12.11.10

Γιατί τρέχει ο Φώτης σαν τον Βέγγο ;

Γιατί από την Τετάρτη ο Δομουχτσίδης τρέχει δεξιά και αριστερά υπέρ του Σπάση, ζητώντας από τα στελέχη του και τους ψηφοφόρους του να  υπερψηφίσουν τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου και να μην επιτρέψουν "παλινόρθωση" του Καρύδα ;
1ον. Του υποσχέθηκαν το "χρίσμα" της ΝΔ στις δημοτικές 2014.
2ον. Του υποσχέθηκαν θέση στη βουλευτική λίστα της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
3ον. Του υποσχέθηκαν να τον τοποθετήσουν ... manager στα λουτρά.
4ον. Του υποσχέθηκαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες (λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε).

Καρύδας και Σπάσης απαντούν στο Infoserres.gr

Ποια θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα σας, τις 100 πρώτες μέρες της θητείας σας ;
Aπόστολος Καρύδας : 'Aμεση οργάνωση της διακυβέρνησης του νέου Δήμου Σιντικής κατά τις επιταγές και κατευθύνσεις του σχεδίου «Καλλικράτης» και έναρξη διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και σύνταξη μελετών για ένταξη επενδύσεων στα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΠΑΑΧ και Leader.
Αθανάσιος Σπάσης : Στήνουμε τις υπηρεσίες και το οργανόγραμμα του νέου δήμου. Δίνουμε αρμοδιότητες στις Δημοτικές και Κοινοτικές Κοινότητες και καταλήγουμε μετά από διαβούλευση στις κύριες προτεραιότητες του προγραμματισμού των έργων μας για την επόμενη 3ετία.

11.11.10

Αναγνώστης έγραψε και συμφωνούμε ...

Προσωπικά δεν πάω τον Καρύδα αλλά ούτε και τον Σπάση. Δυστυχώς όμως ένας από τους δύο θα είναι δήμαρχος.
Το ποσοστό του καρύδα την πρώτη Κυριακή (47%) δεν μπορεί να ανατραπεί εύκολα. Βέβαια έχουν γίνει ανάλογες ανατροπές στο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι ο κανόνας.
Για να γίνει μια τέτοια ανατροπή θα πρέπει ο πρώτος (Καρύδας) να κάνει χοντρά λάθη ή ο δεύτερος (Σπάσης) να είναι τρομερή προσωπικότητα. Δεν βλέπω όμως κανένα από τα δύο να συμβαίνει.

10.11.10

ΕΚΤΑΚΤΟ

Σε ψήφο κατά συνείδηση προσανατολίζεται ο Φώτης Δομουχτσίδης, αν και υπάρχουν εισηγήσεις από συνεργάτες του για στήριξη της υποψηφιότητας Σπάση για λόγους κομματικής νομιμότητας. Αναμένεται συνάντηση Σπάση – Δομουχτσίδη τις επόμενες ώρες, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Την ίδια ώρα διαρροές σημειώνονται στο στρατόπεδο του Καρύδα, από «γαλάζιους» που δεν πέτυχαν την εκλογή τους κυρίως από το Πετρίτσι και την Κερκίνη. Ο αγώνας τώρα αρχίζει ...

Ο υπ.Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Ηλιάδης στον Κόνοζο

Από τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο και συνδημότη μας κ.Αβραάμ Ηλιάδη, λάβαμε το παρακάτω e-mai με αφορμή την ανάρτηση μας "Ουδείς "γαλάζιος" από τη Σιντική στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο". Συγκεκριμένα ο κ.Ηλιάδης αναφέρει :
Kαλημέρα σας και εύχομαι η σελίδα σας, να βοηθήσει την περιοχή μας.
Πιστεύω τα σχόλια σaς για την κατάταξη να μην είναι ειρωνικά.Aντιπροσώπευση είναι και όχι προσωπική υπόθεση του ΗΛΙΑΔΗ η του ΙΑΚΩΒΙΔΗ.Τι σημαίνει αυτό; Έτυχαν τις ανάλογης βοήθειας και στήριξης όσο οι ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ ; 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 11224 ΗΛΙΑΔΗΣ 3809 ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ 3391. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ {ΛΕΥΚΩΝΑ} 1858 ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ {ΣΕΡΡΑΙΟΣ} 1797 ΔΑΓΚΟΥ {ΣΕΡΡΑΙΑ} 1525 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ {ΣΕΡΡΑΙΟΣ} 1081 κτλ (βλέπετε http://www.naserron.gr/ekloges/2010).
Όπως καταλαβαίνετε σε 8000 ψηφοδέλτια ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ απουσίαζε ο σταυρός προτίμησης στους δυο τοπικούς.

9.11.10

Τρίτος ο Σπάσης στην Δ.Ε Σιδηροκάστρου ...

Ένα σχόλιο και μια απάντηση ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : Ε ναι, απο αυτό το blog... τον konozo, καθόλου δεν προωθείται το πασοκικό παρελθόν του Καρύδα με σκοπό να συσπειρώσει τους λεγόμενους δεξιούς.... Αστεία πράγματα.
Η οικογένοια μου και εγώ, βρισκόμαστε στον κεντροδεξιό χώρο εδω και γενιές και μάλιστα με πολλούς αγώνες για την παράταξη.
Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; για να μην βαφτεί ο χάρτης πράσινος ή έστω καροτί, θα πρέπει να ανεχθώ εγώ ο κεντροδεξιός για μια ακόμη τετραετία εναν ασήμαντο, μίζερο και ελάχιστο στη θέση του Δημάρχου; Εναν αντικοινωνικό που που την προσωπική του μιζέρια την μεταφέρει και στον Δήμο μας;
Οχι, αυτός ο διαχωρισμός μπλε και πράσινων στην αυτοδιοίκηση για την επικράτηση ανικάνων μονο δημοκρατία δεν λέγεται και αποτελεί πάντα το δόλωμα για να χειραγωγεί τη θέληση του λαού.

Σάκη ,,, μπανάνα ,,,



By l@goni 2010
Δείτε παρακάτω τη διαφήμιση  για να πάνε κάτω τα φαρμάκια

prive συνάντηση Καρύδα - Παπάζογλου στο Ν.Πετρίτσι

Του ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ μας στο Ν.Πετρίτσι.
Με πλήρη μυστικότητα, συνάντηση με τον Παπάζογλου είχε πριν λίγη ώρα ο Καρύδας στο Δημαρχείο Πετριτσίου. Κεκλεισμένων των θυρών και για πολλή ώρα, συζήτησαν την για την Β΄ Κυριακή των εκλογών και πως θα υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Παπάζογλου ζήτησε από τον Καρύδα να τον στηρίξει (διαβάστε ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ) εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Σιντικής, στις εκκρεμότητες που με τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, για ατασθαλίες και σκάνδαλα  που σημειώθηκαν επί των ημερών του  στον Δήμο Πετριτσίου.  
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ : Κανένα σχόλιο από την πλευρά μας. Απλά θυμίζουμε στον κ.Καρυδα τη ρήση του σοφού λαού. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια αλλά και να είναι». Εμείς ρωτάμε ευθέως. Εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Σιντικής, θα στείλει στον Εισαγγελέα τις «μαύρες» τρύπες του κ.Παπάζογλου ή θα ισχύσει το «ΠΑΣΟΚος ΠΑΣΟΚου μάτι δεν βγάζει» ?  

Ουδείς "γαλάζιος" από τη Σιντική στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο (2)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Από το "πράσινο" ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκλόγιμη θέση είναι οι δύο υποψήφιοι από τον Δήμο Σιντικής. Στην τρίτη θέση συγκεκριμένα η Ιορδάνα Σαββίδου και στην 6η ο Θωμάς Σιαμπίρης στα ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα που είδαμε στο internet.
ΣΧΟΛΙΟ : Σε έναν Δήμο που η ΝΔ ξεπερνάει το 65%, ουδείς "γαλάζιος"  Περιφερειακός Σύμβουλος. την ίδια ώρα που του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έκαναν καλύτερη δουλειά ή μάλλον είναι καλύτεροι μάγκες. Δύο "πράσινους" Περιφερειακούς Συμβούλους (εφόσον εκλεγεί ο Μπόλαρης την Κυριακή) και έναν "πράσινο" (με λευκούς κόκκους καθότι το παίζει ανεξάρτητος) Δήμαρχο. Κανένα σχόλιο. Εξάλλου οι δεξιοί της περιοχής φημίζονται για το πόσο εύκολα τρώνε κουτόχορτο. Άντε και εις ανώτερα  "χουντοβασιλικοί" μας !!!

Ουδείς "γαλάζιος" από τη Σιντική στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα υπάρχουν εννέα μέλη από τις Σέρρες, εφόσον εκλεγεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (που είναι και το πιθανότερο σενάριο) δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση από τον Δήμο Σιντικής, αφού οι δύο υποψήφιοι (Αβραάμ Ηλιάδης και Ιάκωβος Ιακωβίδης) κατέλαβαν την 10η και 11η θέση από τις 12 συνολικά.
Σε περίπτωση εκλογής του Μάρκου Μπόλαρη, στο "νήμα" είναι η πρώην Αντινομάρχης Ιορδάνα Σαββίδου (5η), ενώ ο νυν Αντινομάρχης Θωμάς Σιαμπίρης "πάτωσε" στην 10η θέση, από τις 12 συνολικά.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος στο νομό Σερρών, χωρίς δικό του άνθρωπο στα κέντρα αποφάσεων. Τυχαίο ? Δεν νομίζουμε ...

8.11.10

Σάκη έχεις γράμμα ...

"Βατερλό" θυμίζει η εκλογική πανωλεθρία του Δημάρχου Σιδηροκάστρου, μέσα στην έδρα του. Αυτοί που του χάρισαν απλόχερα τις θριαμβευτικές νίκες του 2002 και του 2006 του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, ακόμη και απο τον δικό του χώρο που κινήθηκαν προς Καρύδα (κυρίως) και λιγότερο προς Δομουχτίδη. 
Εάν τις επόμενες μέρες δεν καταφέρει να πείσει αυτούς που του έφυγαν και κατευθύνθηκαν κυρίως προς τον Δομουχτσίδη τότε θα έχει την τύχη της Μαυρίδου στο Νέο Πετρίτσι όπως ειχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας. 
Είναι η ώρα της αλήθειας και της δημόσιας αυτοκριτικής. Ο κόσμος θέλει να ακούσει ένα  βασικό επιχείρημα, προκειμένου να μη ψηφίσει Καρύδα την ερχόμενη Κυριακή. Πολύ φοβόμαστε (αν και προσωπικά δεν καιγόμαστε) πως δεν είναι έτοιμος για τη ... μάχη των μαχών.
Δείτε τα αποτελέσματα στα Ε.Τ της πόλεως Σιδηροκάστρου και των οικισμών (Σ=Σπάσης, Κ=Καρύδας, Δ=Δομουχτσίδης).

Είναι ο κ. Καρύδας ο κρυφός εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ ή όχι;

Διαβάζουμε στο sidirokastro.com :  Στην βραδινή εκπομπή για τις εκλογές στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση ο κ. Κουτμερίδης (βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος) δήλωσε ότι στο Σιδηρόκαστρο επικράτησε ο κ. Καρύδας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν διευκρίνισε όμως αν εννοεί ότι ο κ. Καρύδας και ο συνδυασμός του είναι ο κρυφός εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Σιντικής ή ότι απλά ο ίδιος ο κ. Καρύδας ήταν παλαιότερα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα, λίγο έλειψε να έχουμε εσωκομματικό «διπλωματικό» επεισόδιο στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ καθώς ο κ. Κουτμερίδης, εμφανώς με διάθεση διαφήμισης του εκλογικού αποτελέματος για το κόμμα που υπηρετεί, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αξιολογήσει την ήττα του Στέφανου Φωτιάδη για τον Δήμο των Σερρών και θα ανακοινώσει τις προτίθεται να πράξει για την συνέχεια.
Λίγο αργότερα όμως που ο κ. Φωτιάδης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις αυτές, εμφανώς ενοχλημένος δήλωσε ότι καλά θα κάνει ο κ. Κουτμερίδης να ασχολείται με τα θέματα της Αθήνας ως βουλευτής που είναι και να αφήσει ήσυχη την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο συνδυασμός θα συνεδριάσει χωρίς την παρουσία του ΠΑΣΟΚ και θα προβεί στις ανάλογες ανακοινώσεις, κατέληξε.

Το λάβατε το μήνυμα ;

Προς κ.κ Καρύδα, Σπάση, Δομουχτσίδη.
Το λάβατε το μήνυμα ; Από 41.102 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στον διευρυμένο Δήμο Σιντικής, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν σχεδόν οι μισοί (22.537). 
Συνολικά 18.565 συνδημότες μας, κυρίως νέοι σε ηλικία, σας γύρισαν την πλάτη και προτίμησαν να σας στείλουν μήνυμα πως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΑΤΕ να έρθουν στην κάλπη για να σας ψηφίσουν. Δείτε και τα Λευκά/Άκυρα.που άγγιξαν σχεδόν τα 1000 ψηφοδέλτια
Πόσο ικανοποιημένοι μπορείτε να είστε με τα νούμερα αυτά ; 
Άραγε πόσο ικανοποιημένος μπορεί να δηλώνει ο κ.Καρύδας για το αποτέλεσμα της Α΄Κυριακής, όταν τον ψήφισαν μόλις 10.239 συνδημότες μας, από τους 30.863 συνολικά εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ; Κάτι παραπάνω από το 1/4.

Καρύδας - Σπάσης οι "μονομάχοι" της Β΄Κυριακής

Πολύ κοντά στο να εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ήρθε ο Απόστολος Καρύδας, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, αν και πήρε μαζί του ένα μεγάλο μέρος δεξιών ψηφοφόρων που του χάρισαν τον "αέρα" της νίκης, αυτό δεν ήταν ικανό να του φέρει το πολυπόθητο 51%.
Ο Σάκης Σπάσης όπως δήλωσε στο Δίκτυο, ανέμενε μεγαλύτερο ποσοστό, έριξε βολές κατά των βουλευτών της Ν.Δ που δεν τον στήριξαν όσο θα έπρεπε και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον Φώτη Δομουχτσίδη με τον οποίον προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, όπως είπε.
Ο Φώτης Δομουχτσίδης τέλος, τερμάτισε τρίτος με το όχι ευκαταφρόνητο 20%. Είναι μαθηματικά βέβαια πως εάν δεν ήταν ο ίδιος υποψήφιος, ο Σπάσης θα είχε ήδη εκλεγεί Δήμαρχος Σιντικής με ποσοστό περίπου στο 52, 53%. Ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, αν και συνεργάτες του ζητούν να ταχθεί υπέρ του Σπάση, στο πλαίσιο της γραμμής που έχει δώσει το κόμμα της ΝΔ, για πλήρη πολιτικοποίηση και της Β΄Κυριακής απέναντι στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου.
Σχολιάστε μέσα σε πολιτισμένο κλίμα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τι πιστεύετε πως θα γίνει την Β΄Κυριακή.

Καρύδας (47,5%), Σπάσης (31,8%), Δομουχτσίδης (20,7%)

Στα 90/100 στο 47% ο Καρύδας

7.11.10

Στο 46% (στα 70/100) ο Καρύδας. Χλωμός ο στόχος του 51%.

Στο 52% των αποτελεσμάτων παλεύει ο Καρύδας για νίκη από την Α΄Κυριακή

Στο 25% των ψήφων πρώτος και με διαφορά ο Καρύδας

Να μην ξεχάσω να ψηφίσω ...

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή μας και το νέο διευρυμένο Δήμο Σιντικής. Όποιος και αν είναι ο νικητής της κάλπης, σήμερα το βράδυ ή σε μία εβδομάδα, γνωρίζει πως τα επόμενα 3,5 χρόνια δεν θα είναι … ρόδινα για τον ίδιο και βέβαια δεν θα μπορεί να επικαλεστεί πως χρειάζεται «περίοδο χάριτος» όταν τουλάχιστον οι δύο επικρατέστεροι (Σπάσης, Καρύδας) έχουν καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου Σιδηροκάστρου και (λένε) πως ξέρουν από Τ.Α.
Πολλοί μας ρωτούν τι θα ψηφίσουμε εμείς. Καταρχάς καθένας στην ομάδα του Κόνοζος είναι ελεύθερος να ψηφίσει τον υποψήφιο που επιθυμεί. Ούτε «Ένωση Προσώπων» είμαστε, ούτε «Κίνηση Πολιτών». Μια ομάδα νέων ανθρώπων με ανησυχίες για τον τόπο μας είμαστε, τις οποίες όλο αυτό το διάστημα επιχειρήσαμε να προβάλλουμε δίνοντας βαρύτητα κυρίως στα «μειονεκτήματα» των τριών υποψηφίων. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως έναν υποψήφιο τον κρίνεις όχι από το πόσο ωραία μιλάει, πόσο ωραία ντύνεται, πόσο όμορφα «χαϊδεύει» τα αυτιά των άλλων κλπ, αλλά μέσα από την πολιτική του συμπεριφορά, τις θέσεις του και τα επιχειρηματά του.
Δυστυχώς ακούσαμε μόνο αοριστολογίες και ευχολόγια. Τίποτε άλλο. Ακόμη και το ερώτημα που θέσαμε δημόσια στις 3/11/2010 «ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ» δεν μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν, θαρρείς το θέμα αφορά μόνο όσους γράφουν στον Κόνοζο και όχι όλη την τοπική νεολαία και όχι μόνο.
Θυμηθείτε πως μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντούσε δημόσια σε ερωτήσεις που του είχαν θέσει νέοι μέσω ίντερνετ, από το facebook ή από τα blog. Αλλά είπαμε. Εδώ είμαστε Βαλκάνια.
Σήμερα λοιπόν ψηφίζουμε και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας σκεφτούμε ποιος μπορεί να είναι ο λιγότερο «κακός» για τον τόπο μας, ποιος θα μπορούσε να υλοποιήσει το 1/5 από όσα υποσχέθηκε, ποιος είναι (και δεν φαίνεται μόνο) ηθικός. Οι εποχές είναι δύσκολες. Η κρίση είναι πολύπλευρη και πιστεύουμε πως «εύκολες λύσεις» δεν υπάρχουν.
Μακάρι την επομένη των εκλογών, νικητής και ηττημένοι να συνεργαστούν για το κοινό καλό του τόπου, θέτοντας κάποιες βασικές προτεραιότητες για το νέο Δήμο που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συμφωνήσουν.
Σχεδόν 35.000 επισκέπτες από τις 30 Οκτωβρίου (δεν είναι και μικρή υπόθεση), θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, δίνοντας την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και συνάμα αντικειμενικοί (όσο μπορούμε) απέναντι σε ένα σύστημα, που ενώ μιλάει συνεχώς για νέους ανθρώπους, την ίδια ώρα τους έχει στο περιθώριο. Ζητούμε συγνώμη εάν στεναχωρήσαμε κάποιον μέσα από τις αναρτήσεις μας, για τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε λόγο και μόνο.
Αυτό που είχαμε βάλει αρχικά ως στόχο, να αποτελέσει ο Κόνοζος ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου και αντιπαράθεσης επιχειρημάτων μεταξύ των αναγνωστών μας πιστεύουμε πως το πετύχαμε εάν και υπήρχαν ακραίες συγκρούσεις και «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που προσωπικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Σήμερα ας ψηφίσουμε τον ικανότερο, μεταξύ τριών επιλογών που προσωπικά εμάς δεν έπεισαν για τις προθέσεις τους. Θα πάμε όμως στο παραβάν και στην κάλπη, γιατί η αποχή μας μόνο ως άλλοθι από το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Καλή ψήφο συμπατριώτες.

6.11.10

Βρε πως μας κάνατε και γελάσαμε τόσο καιρό !!!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Πέντε ξεκίνησαν. Τρεις έμειναν. Ένας τα "παίρνει όλα" !!!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Όσοι πιστοί προσέλθετε στις ... κάλπες

Μία και σήμερα για την κάλπη. Αύριο ... "όσοι πιστοί προσέλθετε" για να εκλέξετε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα οδηγήσει τον νέο Δήμο Σιντικής στην εποχή του "Καλλικράτη" και των μεγάλων εξαγγελιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα. Εμείς πάντως εξακολουθούμε να κρατάμε μικρό καλάθι.
Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους να είναι πολύ μικρή, θα υπάρξει Β΄Κυριακή. 
Βέβαια από το επιτελείο του Απόστολου Καρύδα, δηλώνουν δεξιά και αριστερά πως θα είναι νικητές από το βράδυ της Κυριακής αν και αυτό λέγεται προς τόνωση του ηθικού των ψηφοφόρων του συνδυασμού. Αφού έτσι έχουν ανεβάσει τον πήχη των εκλογών οι "Καρυδικοί", εάν δεν εξασφαλίσουν το 51% τότε θα έχουν ήδη την πρώτη ήττα τους.
Αισιοδοξία επικρατεί στο "στρατόπεδο" του Σάκη Σπάση, που μιλούν για συσπείρωση του "γαλάζιου" χώρου, λόγω και του πολιτικού χαρακτήρα που προσέδωσε στην εκλογική αναμέτρηση ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αντώνης Σαμαράς. "Κάθε ψήφος στον Καρύδα, είναι ψήφος υπέρ της συνέχισης της πολιτικής του μνημονίου και του ΔΝΤ" λένε συνεργάτες του Δημάρχου Σιδηροκάστρου, που χαρακτηρίζουν τον Καρύδα υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο, δηλώνοντας "ανεξάρτητος" υποψήφιος.
Τέλος, οι του Φώτη Δομουχτσίδη γνωρίζουν πως τα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τους οδηγεί στην τρίτη θέση. Αυτό που ενδιαφέρει τον Δομουχτσίδη, είναι να σημειώσει μια αξιοπρεπής εκλογική παρουσία, προκειμένου να βάλει υποθήκη για τις επόμενες εκλογές. Βέβαια το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται από το ποσοστό που θα λάβει και βέβαια τι θα πράξει την Β΄Κυριακή σε σχέση με τον υποψήφιο (Σπάση) που στηρίζει το κόμμα από το οποίο και o ίδιος προέρχεται (ΝΔ) και φιλοδοξεί να είναι το 2014 ο επίσημα χρισμένος.

Σπιρουλίνα του δώσανε ?

Τι σου δώσανε Σάκη μας και ... πήρες μπροστά. Σπιρουλίνα ? Δεν μπορούσαμε να σε ακολουθήσουμε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου. 
Η ομιλία σου μεγάλη και μας κούρασε. Το είπαμε και άλλες φορές, πως προτιμάμε να πίνουμε καθαρό νερό στο Σιδηρόκαστρο, παρά έργα - βιτρίνας όπως η νησίδα στον Κρουσοβίτη ή τα υπερχρεωμένα πάλαι ποτέ δημοτικά θερμοκήπια. 
Για το υπόλοιπο έργο σου βέβαια δεν ακούσαμε τίποτα. Όπως επίσης και το τι παραπάνω μπορείς να μας προσφέρεις μετά από δύο τετραετίες στον Δήμο Σιδηροκάστρου. Ο Θεόδωρος Ταλιουρίδης που είναι δίπλα σου, δεν σου ανέφερε πως την πάτησε η προκάτοχός του Άννα Μαυρίδου που η αθεόφοβη ήθελε και 4η τετραετία, αλλά ούτε στον Β Γύρο πέρασε το 2006. Καλά ίδια εποχή που ήταν Κοινοτάρχης Πετριτσίου η Μαυρίδου, ήταν Δήμαρχος Σιδηροκάστρου και ο Καρύδας. Αυτές δεν είναι Εκλογές ... "Το γλυκό πουλί της νιότης" είναι. 
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, μπορεί Δήμαρχε να προσπάθησες (είπαμε Σπιρουλίνα ... το φαγητό των αστροναυτών της ΝΑΣΑ) αλλά εμάς δεν μας έπεισες. Με τις υγείες σου ...

5.11.10

Απόστολε μας απογοήτευσες

Εξακολουθείς να έχεις το ίδιο αλαζονικό ύφος λες και είμαστε στην εποχή της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και της δικής σου.
Δήλωσες περήφανος για το μόρφωμα στον Κρουσοβίτη, αλλά εμείς θεωρούμε σημαντικότερο έργο την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και το γεγονός πως πίνουμε καθαρό νερό, από τον ανύπαρκτο κατά τα άλλα Σπάση.
Επικαλέστηκες τον αείμνηστο Τρίτση, για να δικαιολογήσεις το μόρφωμα στον Κρουσοβίτη, αν και δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Εξάλλου όταν εσύ μπάζωνες το ποτάμι, ο Τρίτσης είχε παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και κέρδιζε τον δήμο της Αθήνας με τη Ν.Δ.
Επίσης μας άρεσε πολύ το τρυκ με τα πανό πίσω από τον κόσμο, για να κρύψεις την ανυπαρξία πλήθους. Αυτά έκανε και ο Μπιρσίμ. Εσείς στο σκληρό ΠΑΣΟΚ ξέρετε από τέτοια.

Κανένα πλάνο από κόσμο. Τυχαίο ;

4.11.10

Σποτ αντι - Ψωμιάδη από Οικολόγους Πράσινους

Αχ Φώτη, Φώτη ...

Αχ Φώτη. 
Αυτό θα πει να έχεις αέρα πρωτευσουσιάνου. Μόνο τα βεγγαλικά και οι στράκα - στρούκες σου, μας άρεσαν από την κεντρική σου ομιλία στο Σιδηρόκαστρο, γιατί από ουσία δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα αν και είχαμε την ελπίδα πως τελευταία στιγμή θα μας εξηγούσες επιτέλους το όραμά σου για τον Δήμο Σιντικής, προκειμένου να μας πείσεις να σε ψηφίσουμε.
Η ομιλία σου μπορεί να είχε πάθος, αλλά δεν είχε πλήθος. Εσύ, οι υποψήφιοι σου (αμφιβάλλουμε εάν ήταν παρόντες και οι 118) και οι συγγενείς σας ... αααα και οι γνωστοί - άγνωστοι αργόσχολοι του Σιδηροκάστρου, που το παίζουν ειδήμονες και θα είναι σήμερα και στην ομιλία του Καρύδα και αύριο στου Σπάση.
Η ρήση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή (αρχηγό της ΕΟΚΑ) "Εδοξάσθη κρυπτώμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος" σου θυμίζει τίποτα (παραλίγο) κ.Ταξίαρχε μας ;


Τι θα ψηφίσουμε εμείς ...

Αν και πιστεύουμε πως κανένας από τους τρεις υποψηφίους Δημάρχους που την Κυριακή διεκδικούν την ψήφο μας, είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει τον νέο Δήμο Σιντικής στην εποχή του "Καλλικράτη", εν τούτοις θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, γιατί θεωρούμε πως η αποχή μόνο ως άλλοθι μπορεί να λειτουργήσει, για το σύστημα που τελικά επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Θα πάμε στην κάλπη, αλλά θα ψηφίσουμε ΝΕΟΥΣ ανθρώπους (κάτω των 40 ετών) που ασχολούνται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με τα κοινά. Και στους τρεις συνδυασμούς υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, πετυχημένοι επαγγελματίες και με όρεξη για προσφορά, που πιστεύουμε πως θα φέρουν το νέο που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα λειτουργήσουν με διάθεση δημιουργική και όχι "συμφεροντολογική", όπως είδαμε από πολλούς τα τελευταία χρόνια.
Ψηφίστε λοιπόν ΝΕΟΥΣ ανθρώπους και όχι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικούς, που σας θυμούνται κάθε τέσσερα χρονια.

Προεκλογικές ομιλίες υποψηφίων ...

3.11.10

Ερώτημα προς τρεις υποψηφίους.

Ο χρόνος για την κάλπη μετράει πλέον αντίστροφα και οι τρεις υποψήφιοι για τον δήμο Σιντικής, εξακολουθούν να μας μιλούν ΑΟΡΙΣΤΑ τάζοντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προκειμένου να αποσπάσουν τη ψήφο μας στην κάλπη. Εμείς όμως στον Κόνοζο δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όπως φανταζόμαστε και οι περισσότεροι από εσάς. 
Για αυτό αποστείλαμε στους τρεις υποψηφίους mail ζητώντας τους να μας απαντήσουν ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Περιμένουμε τις απαντήσεις τους, τις οποίες ασφαλώς θα αναρτήσουμε.

Σας ευχαριστούμε !!!

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την θερμή υποδοχή. Αν και είμαστε νέοι στη μπλογκόσφαιρα, καταφέραμε να γίνουμε η καθημερινή σας συνήθεια. 
Ένα βήμα ανεξάρτητης ενημέρωσης, ένα βήμα διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές φωνές, ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων για όσα μας απασχολούν, ένα βήμα για τα όμορφα και τα άσχημα που μας πληγώνουν σε αυτόν τον τόπο.
Ξεκινήσαμε πριν από 35 ακριβώς μέρες και ήδη ξεπεράσαμε τις 30.000 επισκέψεις.  
Και επειδή ο Κόνοζος είναι hi tech, σας καλούμε να γίνουμε "φίλοι" στο δημοφιλές facebook. Από εκεί θα μας δίνετε καθημερινά η ευκαιρία, για άμεση επαφή. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

1.11.10

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ : "Θα σας ... εξαφανίσωμεν"


-

-

Μοιράζει αβέρτα ... θέσεις η ... Συντονιστική του Καρύδα

Θέσεις δεξιά και αριστερά μοιράζουν ο Απόστολος Καρύδας και οι συνεργάτες του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να έχουν όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφορά από τον Σάκη Σπάση, προκειμένου να πάνε με "αέρα" νικητή στην Β΄Κυριακή. (Το νέο γκάλοπ που ολοκληρώθηκε όμως, άλλα λέει).
Μέχρι σήμερα έχουν υποσχεθεί να βολέψει "δικά" τους παιδιά : Στον Δήμο, στη Δημοτική Αστυνομία στα Λουτρά Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου, στα Σφαγεία, στο, Φυσικό Αέριο, στα Αφορολόγητα, στην Προκόμ κλπ. 
Δεν έχουν αφήσει δημόσια, δημοτική ακόμη και ιδιωτική επιχείρηση που να μην έχουν υποσχεθεί θέσεις. Ξεπερασμένες λογικές, από έναν υποψήφιο που νομίζει πως βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1980 και το σκληρού ΠΑΣΟΚ
Δυστυχώς κοροϊδεύουν τον κόσμο, αφού αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων (νόμιμων, εποχικών και με συμβάσεις) στους νέους Δήμους αφού θα περνούν από "κόσκινο" και λόγω της κρίσης και του μνημονίου, θα είναι σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. Σκεπτικό Μαυρογιαλλούρου.