31.10.10

Ήταν ένα μικρό καράβι ... ήταν ένας μικρός Δήμος ...

Προς Υποψήφιους : Κάντε σεξ όχι πόλεμο !!!

Προς κ.κ υποψηφίους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους) Σιντικής. 
Mία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, κρατήστε τη "μπάλα" χαμηλά. Ο φανατισμός ανήκει σε άλλες εποχές. 
Διεκδικήστε τη ψήφο μας με επιχειρήματα και όχι με έμμεσα ή άμεσα διλήμματα ή και με ευθείς εκβιασμούς.Και επειδή σήμερα είναι Κυριακή ... ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. 
Η πολιτική είναι σαν το σεξ. Προτιμήστε το και αφήστε στην άκρη τον μεταξύ σας "πόλεμο" και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πολιτικός πολιτισμός επιτέλους.

Δείτε τι έκαναν τα παιδιά στα Άνω Πορόια


Διαβάστε στην εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ πως αξιοποιείε δημιουργικά το internet μια ομάδα νέων στα Άνω Πορόια, πηγαίνοντας κόντρα στη μιζέρια που χαρακτηρίζει τα χωριά μας. 
Μπράβο παιδιά. Μπράβο και στην εφημερίδα που αναδεικνύει τέτοια θέματα. 
Αν και πρόκειται για ρεπορτάζ του φύλλου του Σεπτεμβρίου (αναμένεται το "εκλογικό" μέσα στην εβδομάδα λογικά) εμείς το δημοσιεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως τέτοιου είδους προσπάθειες -κυρίως από νέους ανθρώπους- θα πρέπει να αναδεικνύονται. Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα αναλυτικά.



30.10.10

Ποιος θα πάει ... σπίτι του ;

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Πάρτε μέρος στη μεγάλη ψηφοφορία που ξεκινάει σήμερα ο Κόνοζος (ολοκληρώνεται στις 6/11/2010) και απαντήστε στο ερώτημα : "Ποιος από τους τρεις υποψηφίους ΔΕΝ θα περάσει στην Β΄Κυριακή". (Αλφαβητικά) ο Φώτης Δομουχτσίδης, ο Απόστολος Καρύδας ή ο Σάκης Σπάσης ;
Ψηφίστε χωρίς φόβο και πάθος (επάνω δεξιά).  Εξάλλου Κοντός ψαλμός αλληλούια

Σάκη σου άρεσε ο δρόμος που οδηγεί στο Ισσάρι ;

O Ανδρέας μίλησε, αφού ΨΑΧΤΗΚΕ, ΕΜΑΘΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ CARACAL, ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΤΙΝΙ ΜΟΥ (ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΕΥΚΑΙΡΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ.. ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ) ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ. 
ΑΠΑΝΤΑΩ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ CARACAL ... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ?ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΟΤΕ, ΤΗΝ ΔΕΗ Η ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΙΝΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΓΑΜΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΣΕ ΜΑΙΑ ΑΠΛΗ ΒΟΛΤΑ ΑΝΤΙΜΕΠΤΩΠΙΣΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ "ΣΑΛΤΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΙΒΕΙΣ , ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΙΝΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΦΕΡΝΩ... 

29.10.10

Βουλγαρικό το κρασί των αρχαίων Σιντών !!!


Φώτη, Φώτη είσαι εδώ?;

Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και ακόμη περιμένουμε να διαβάσουμε το πρόγραμμα του Φώτη Δομουχτσίδη για τον δήμο Σιντικής. 
Στην  ιστοσελίδα του (που όπως θυμάστε είχαμε παινέψει αρχικά) βρίσκουμε μόνο πληροφορίες για τους υποψήφιους και πόσους κατοίκους έχει κάθε χωριό του δήμου μας, όπως επίσης και άρθρα του υποψήφιου δημάρχου, που μας εξηγεί τους λόγους που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τα σαλόνια των Αθηνών και να ασχοληθεί με την ταπεινότητά μας. Πρόγραμμα δεν είδαμε, δεσμεύσεις δεν διαβάσαμε, θέσεις δεν καταλάβαμε. Τελικά γιατί να σε ψηφίσουμε ; Για το ωραίο σου ανάστημα και τις πολύχρωμες γραβάτες σου ? 
Επίσης ως υποψήφιοι ψηφοφόροι σου, δεν θα έπρεπε να ξέρουμε τι πιστεύεις πχ για το περιβόητο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τι θα πραξεις την Β΄Κυριακή ? To ρωτάμε γιατί ακούμε πολλά.  

28.10.10

Τι δουλειά είχε ο Σπάσης στο Ισσάρι ?


Όχι ο Σπάσης δεν ανέβηκε στο Ισσάρι για να δει την κατάντια του βυζαντινού μας μνημείου και όσα δεν έγιναν τα οκτώ χρόνια της δημαρχίας του. 
Ανέβηκε για τις ανάγκες διαφημιστικού προεκλογικού spot, που προβάλλεται στο διαδίκτυο (εμείς το είδαμε στo Facebook στο προφίλ «Δήμος Σιντικής»).
Πές μας πως ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκες στο κάστρο να μας πεθάνεις Σάκη.
Καλό το concept αλλά πλέον δεν μας πείθει.


Παιδιά της Ελλάδας παιδιά ...

Greekenglish αλλά αξίζει να διαβάσετε το mail που λάβαμε

Μeta ton kyriakatiko kafe kai to mesimeriano me filous, poly kous kous kai kanontas me to amaksi mia volta se olo to sidirokastro synideitopoihsa poso ligoi eimaste oloi mas toso kairo pou kaneis den leei tin gnwmi tou, den ekfrazete apla eimaste oloi seton "malako kanape mas" apraktoi kai to mono pu kanoume metrame dekara dekara pws tha plirwsoume ta eksoda, mas apasxolei toso ayto to thema pu exoume xasei gyrw mas ti ginetai kai mas exoun valei sto mantri tous kai mas kanun oti theloun san avoula onta, san provata se lithargo kai perimenoume ton lyko... isws kai na mas lytrwsei...???

"Τι δεν άκουσα από τους τρεις υποψηφίους"

Άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη στην εφημερίδα ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ (Νοέμβριος 2010).
 Και ξαφνικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νέου διευρυμένου δήμου Σιντικής, ανακάλυψαν την «καραμέλα» των «συγκριτικών πλεονεκτημάτων» της περιοχής μας. Μόνο που μέχρι σήμερα, ουδείς μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει πως φαντάζεται την αξιοποίηση αυτών των πλεοvεκτημάτων, προκειμένου να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Ασφαλώς «συγκριτικά πλεονεκτήματα» του νέου δήμου Σιντικής, είναι η λίμνη Κερκίνη με τον υγροβιότοπο, ο ορεινός όγκος του Μπέλες και του Αγκίστρου, οι ιαματικές πηγές και τα λουτρά, τα οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη κ.α, αλλά αυτά υπήρχαν και προ «Καλλικράτη», αν εξαιρέσουμε πχ τα Άνω Πορόια και το Άγκιστρο όπου εκεί οι τοπικές κοινωνίες πέτυχαν το στοίχημα της ανάπτυξης, σε ολοκληρη την υπόλοιπη Σιντική η κατάσταση παραμένει στάσιμη, παρά την ύπαρξη όλων αυτών των πλεονεκτημάτων.

27.10.10

Μηδέν στο πηλίκιο

Οι αλήθειες της Χατζηαγγέλλου που "τσούζουν" τον Καρύδα

Και η απάντηση Καρύδα
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ :
Αντί να κάτσει ο Απόστολος Καρύδας και να απαντήσει στα όσα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ καταγγέλλει η τέως Δήμαρχος Βασιλική Χατζηαγγέλου, που το 1994 για να μη ξεχνιόμαστε στήριξε στις εκλογές απέναντι στον Μιχάλη Δοδακόπουλο, καταφεύγει στη γνωστή τακτική απαξίωσης. 
Η αλαζονεία του σε όλο το μεγαλείο. Αποκαλεί ουσιαστικά "άθλια" την Χατζηαγγέλου, όταν ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική της εντιμότητα και το προσωπικό της ήθος.  
Θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείς την ηλικία της. Κάθε μέρα χάνεις και περισσότερους Απόστολε, με τη συμπεριφορά σου

"Καροτί" υποψήφιος ο Απόστολος

Δέκα μέρες πριν από τις κάλπες ο Απόστολος Καρύδας θυμήθηκε πως είναι … «ανεξάρτητος» και όχι ο υποψήφιος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Το γεγονός πως η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, «μαυρίζει» τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος λόγω του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης, οδήγησε τον Καρύδα και τους συνεργάτες του, να αποποιηθούν τον «σοσιαλιστικό» μανδύα, για να ελαχιστοποιήσουν τις διαρροές κυρίως από το δεξιό χώρο.
Πάντως την ίδια ώρα που ο υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Καρύδας συνεχίζει να μιλάει για τον «αυτοδιοικητικό» χαρακτήρα των εκλογών, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του, ξεκαθάρισε πως οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι πρωτίστως πολιτικές, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει και ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς.

25.10.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ...

ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ, ΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΙΣ ΣΕΛΕΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 
Ο ΜΕΝ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ" ΑΚΟΜΗ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ" (ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ).
Ο "ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ "ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ" ΑΠΟ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΡΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ - ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ (ΜΗ Χ...ΑΙΡΕΤΙΣΩ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ "ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ" ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΕΙ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!! 
ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κέρδισε ο Σπάσης τις εντυπώσεις

Για να είμαστε δίκαιοι, κατά κοινή ομολογία ο Σάκης Σπάσης ήταν ο μεγάλος νικητής του DEBATE του ΔΙΚΤΥΟ.
Όχι μόνο έδωσε με σαφήνεια απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον Γιώργο Καπετάνιο, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση "στριμώχνοντας" τον Απόστολο Καρύδα, που επιβεβαίωσε με την παρουσία του τον χαρακτηρισμό "ξεπερασμένος".
Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όλους, αλλά πιστεύουμε πως ο ¨ανύπαρκτος" Σπάσης έκανε τη διαφορά, απέναντι στον "ξεπερασμένο" Καρύδα, που δείχνει φανερά εκνευρισμένος όταν ζορίζεται. Συμβουλή Απόστολε. Η συνεχής "εγωκεντρικότητά" σου, μόνο κακό κάνει σε εσένα και στον συνδυασμό σου. Λειτουργείς με λογική 1980 και νομίζουμε πως αυτή η αλαζονική συμπεριφορά σου, θα σου στοιχίσει τη νίκη στις εκλογές.
Όσο για το "φουρφούρι" Δομουχτσίδη, προσπάθησε μεν, αλλά δεν έπεισε δε. 

22.10.10

Σχολιάστε την τηλεοπτική αναμέτρηση των "τριών"

Λένε πως «Ο σωστός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης»
Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό DEBATE των τριών υποψηφίων δημάρχων (σήμερα στις 10:00 στο ΔΙΚΤΥΟ) και σχολιάστε ελεύθερα και χωρίς κακίες, το αποτέλεσμα (υπενθυμίζουμε πως τα τυχόν υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται).
Εάν μείνατε ικανοποιημένοι από την παρουσία τους και εάν σας έπεισε κάποιος από τους "τρεις" να τον ψηφίσετε στην κάλπη του Νοεμβρίου.

Επιστολή του ακατανόμαστου στον Καρύδα

 

Θα ακολουθήσει τη Ντόρα ο Σπάσης ;


Στις 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Θέλουμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου Σάκη Σπάση, τι θα κάνει και εάν την ακολουθήσει.
Θυμίζουμε πως ο Σπάσης ήταν από τους Σερραίους αιρετούς που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ πριν από έναν χρόνο, απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά.
Τον είχε κεράσει μάλιστα και σουβλάκι στου Βλαχυυ η κόρη του ακατανόμαστου μπαμπά (που πρόσφατα έκλεισε τα 92) σε τραπέζι που έκανε στους υποστηρικτές της, στις Σέρρες.
Βέβαια η Ντορίτα πάτωσε στον νομό Σερρών, αφού για 30 ψήφους δεν την πέρασε ο Πανίκας Ψωμιάδης.

21.10.10

DEBATE για κλάματα

Σε DEBATE (απουσία του Σπάση) εμφανίζονται αυτή την ώρα Καρύδας και Δομουχτσίδης, που μιλούν αόριστα για το όραμά τους για τον Δήμο Σιντικής και κινδυνεύει να μας πάρει ο ύπνος.
Ρε Φώτη, ξύπνα επιτέλους, για Δήμαρχος πηγαίνεις όχι για Στρατηγός. Μας έπρηξες με τις στρατιωτικές ορολογίες. Πλάκα μας κάνεις ? 
Πως θα διοικήσεις ? Με διαταγές τύπου "αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν" ? 
Όσο για τον Καρύδα, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό μας "ξεπερασμένος". Πάλι καλά που δεν μας μίλησε για την 3η Σεπτέμβρη. Γερασμένες από την εποχή ιδέες.
Ο Σπάσης που ήταν ? Δεν τον κάλεσαν ? Είπαμε ανύπαρκτος στο τετράγωνο.

Σας γυρίζουν την πλάτη οι νέοι άνθρωποι. Τυχαίο ; Δεν νομίζω ...





Βρε τι μας θυμίζει ο Δομουχτσίδης ...

Βρε τι μας θυμίζει ο ανύπαρκτος Σπάσης ...

Βρε τι μας θυμίζει ο ξεπερασμένος Καρύδας ...


Τα "παπαγαλάκια" και η δημοσκόπηση - φάντασμα ...

Επειδή τα «παπαγαλάκια» του Φώτη (μόλις 118 για να μην ξεχνιόμαστε) συνεχίζουν να λένε διάφορα για την περιβόητη δημοσκόπηση – φάντασμα, που υποτίθεται έχουν στη διάθεσή τους και τους εμφανίζει πρώτους στην προτίμηση των ψηφοφόρων, εμείς ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ (για άλλη μια φορά) τον επικεφαλής του συνδυασμού «Σιντική. Νέα Εποχή» να τη ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ εφόσον την έχει στα χέρια του, διαφορετικά να ζητήσει από τους υποψήφιους συμβούλους του και στενούς του συνεργάτες, να σταματήσουν να διαδίδουν ανοησίες.
Επειδή όμως εμείς έχουμε πολλούς «ρουφιάνους» που μας μετέφεραν «πικάντικες» λεπτομέρειες της επίμαχής δημοσκόπησης (που περιλαμβάνει του τρεις νυν και δύο πρώην υποψηφίους και διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις αρχές Οκτωβρίου σε δείγμα 800 ατόμων σε ολόκληρο το νέο δήμο Σιντικής) σας αποκαλύπτουμε τη σειρά προτίμησης των πέντε.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Τι θα ψηφίσετε στις 7 Νοεμβρίου» οι απαντήσεις φέρουν πρώτο τον Σάκη Σπάση, δεύτερο τον Απόστολο Καρύδα, τρίτο τον Νίκο Δεμερτζή, τέταρτο τον Φώτη Δομουχτσίδη και πέμπτο τον Σάββα Καραβασιλείου.
Να σημειωθεί πως δεν διατυπώθηκε ερώτημα για την προτίμηση κατά την Β΄Κυριακή, εφόσον υπάρξει. 
Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε τα γαλαζοπράσινα «παπαγαλάκια» είτε να σωπάσουν, είτε να δημοσιοποιήσουν την δημοσκόπηση – φάντασμα, που έχουν στα χέρια τους αν την έχουν βέβαια.

20.10.10

Κάτι κινείται ή προεκλογικό "πυροτέχνημα" ?

Γράφει ο Παναγιώτης Σκαρλάτος στην εφημερίδα "Ψίθυροι της Σιντικής" (Οκτώβριος).
Για την προσγείωση υπέρ Ελαφρών, αλλά και Ελαφρών αεροσκαφών κρίθηκε κατάλληλος ο αεροδιάδρομος Χορτερού μετά από επιθεώρηση του χώρου και των προβλεπομένων από τους σχετικούς κανονισμούς πυροσβεστικών και σωστικών μέσων, που πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος Απαιτήσεων και Διευκολύνσεων Αεροδρομίων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Τμηματάρχης της Δ3 Διεύθυνσης Παπαγεωργίου Χρήστος.

Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι ...

Επειδή πιστεύουμε πως "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια, αλλά και να είναι" και με αφορμή τα σχόλια αναγνωστών (σε άσχετη ανάρτησή μας) γύρω από την έντονη φημολογία που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο της τοπικής επικαιρότητας στα πάμπολα «λαδώματα» της SIEMENS (έχουμε χάσει τον λογαριασμό πλέον) καλό θα ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σιντικής να πάρουν θέση.
Οι καιροί είναι πονηροί, ο κόσμος έχει κουραστεί και το μόνο που δεν θα βοηθούσε το προεκλογικό κλίμα, θα ήταν η έντονη παραφιλολογία (που ήδη έχει αναπτυχθεί) για τον υποψήφιο που φέρεται να «λαδώθηκε» από την γερμανική πολυεθνική.
Εξάλλου ζούμε στη χώρα της υπερβολής, όπου η τρίχα γίνεται τριχιά, αλλά πιστεύουμε ταυτόχρονα πως χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός.
Για να μην υπάρχει καμία απολύτως «γκρίζα» σκιά, και εκφράζοντας τον μέσο ψηφοφόρο της Σιντικής, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ και ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τους τρεις υποψήφιους Δημάρχους μας, να πάρουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ για το θέμα και παράλληλα να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως συμβαίνει και με τους εθνοπατέρες μας, προκειμένου να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα όσα ακούγονται και λέγονται ψιθυριστά και σίγουρα δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό μας.
Ρωτάμε λοιπόν εάν υπήρχε υποψήφιος (που με οποιαδήποτε ιδιότητα) είχε σχέσεις με έργα της SIEMENS για το ελληνικό δημόσιο
Κάθε πληροφορία που θα βοηθόύσε στην έρευνά μας (και επειδή οι τοπικοί δημοσιογράφοι βόσκουν αλλού) θα παρακαλούσαμε να μας τη στείλετε prive στο mail μας (και όχι ως σχόλιο στην συγκεκριμένη ανάρτηση) για να την αξιολογήσουμε.

Λας Βέγκας το Σιδηρόκαστρο




Αφού η Συντονιστική Επιτροπή του συνδυασμού «Ενότητα και ελπίδα για τη Σιντική», ακόμη συσκέπτεται προκειμένου    να μας απαντήσει στα τρία ερωτήματα που θέσαμε για το μόρφωμα στον Κρουσοβίτη, σας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΥΜΕ την απόρρητη εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Απόστολος Καρύδας, για την μελλοντική αξιοποίηση της νησίδας .
Η μακέτα – ντοκουμέντο, αποδεικνύει το αναπτυξιακό τους όραμα, που θέλουν  να καταστήσουν την πόλη μας … Λας Βέγκας των Βαλκανίων.
Αφού "πέτυχε" το όραμα τους τη δεκαετία του 1980 με τα υπερχρεωμένα λουτρά και θερμοκήπια, προφανώς αντιλήφθηκαν πως μόνο με ... "ζεστό" χρήμα θα σωθεί ο τόπος. Δείτε παρακάτω την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Να τι θα κάνει τη νησίδα ο Καρύδας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Το μυστικό σχέδιο του συνδυασμού "ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ" του Απόστολου Καρύδα, για τη νησίδα του Κρουσοβίτη. 
Τι προβλέπουν οι απόρρητες εισηγήσεις των συνεργατών του, που θέλουν να μετατρέψουν το Σιδηρόκαστρο σε Λας Βέγκας των Βαλκανίων (τρέμε καζίνο FINIX). Σε λίγο στον ΚΟΝΟΖΟ ...

19.10.10

Με 118 ο Φώτης

Χέρι χέρι με τον Σπάση, Ταλιουρίδης, Καραβασιλείου (και ολίγον) Δεμερτζής

Τρεις … την «έκαναν». Τρεις μας έμειναν. Ένας θα είναι ο νικητής στην κάλπη. Τι στάση όμως κρατούν οι «τρεις» που αποχώρησαν :
O πρώην Δήμαρχος Πετριτσίου Θεόδωρος Ταλιουρίδης, στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα Σπάση και στενοί του συνεργάτες είναι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην TVS πήρε την απόφαση να αποχωρήσει λόγω της πολυδιάσπασης στο «γαλάζιο» στρατόπεδο και υπεραμύνθηκε του ηθικού χαρακτήρα του δημάρχου Σιδηροκάστρου.
Την υποψηφιότητα Σπάση στηρίζει έμμεσα και ο Πρόεδρος Προμαχώνα Σάββας Καραβασιλείου, που τοποθέτησε τον γαμπρό του υποψήφιο στην Τοπική Κοινότητα Προμαχώνα, ενώ στενοί του συνεργάτες (με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του πρώην Προέδρου Αγκίστρου Αντώνη Χατζηχρηστίδη) είναι σήμερα υποψήφιοι στον συνδυασμό «Σιντική : Πρώτη Δύναμη».
Υπέρ Σπάση «κλείνει» και ο «πράσινος» Νίκος Δεμερτζής, που υποστηρίζει σε φίλους και συνεργάτες πως τα κόμματα πρέπει να μείνουν εκτός Τ.Α. Ο ίδιος ωστόσο εμφανίζεται ενοχλημένος με τη συμπεριφορά στελεχών Καρύδα το προηγούμενο διάστημα, για την επιχείρηση πολιτικής αποδήμησης του. Το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων του σήμερα, έμμεσα ή άμεσα στηρίζουν το ψηφοδέλτιο Σπάση.

Οργασμός έργων στο Σιδηρόκαστρο



Χαρακτηρίσαμε "ανύπαρκτο" τον Δήμαρχο Σάκη Σπάση και γίναμε κακοί. Τα νούμερα όμως και τα στοιχεία που ο ίδιος δημοσιοποιεί, επαληθεύουν πλήρως τον χαρακτηρισμό. Κοτσάμ Δήμος Σιδηροκάστρου και για έργα (δείτε τα παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας) δαπανήθηκαν μόλις ... 407.000 ευρώ. 
Αν ψάξουμε είμαστε σίγουροι, πως για την ίδια χρονική περίοδο οι κοινότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνα, θα έχουν ξοδέψει περισσότερα ευρώπουλα για έργα. 
Προσέξτε τον πίνακα των έργων. Οργασμός ... Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη by Sakis.




Αποφεύγουν να απαντήσουν με ψέματα που τους εκθέτουν

Αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα των πολιτών σε μια δημοκρατία να θέτουν ερωτήματα στους δημόσιους άνδρες, έστω και ανώνυμα ; 
Όχι βέβαια. Σας θυμίζουμε πως στις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ το 2008 το επιτελείο του Προέδρου Ομπάμα, είχε διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα κυρίως μέσω διαδικτύου απαντώντας σε χιλιάδες ερωτήσεις υποψήφιων ψηφοφόρων, που οι περισσότεροι έθεσαν ανώνυμα, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Βέβαια επειδή εδώ δεν είμαστε ΗΠΑ αλλά βαλκάνια, το επιτελείο του υποψήφιου Δημάρχου Απόστολου Καρύδα, μόνο «ποινικό μητρώο» δεν μας έχει ζητήσει, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ μας στις 16/10/2010 για τη νησίδα μέσα στον Κρουσοβίτη. 

Οι "τρεις" στο διαδίκτυο




18.10.10

Το ψηφοδέλτιο του Σπάση (2)



Eκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου
Κούνιος Μανώλης του Ιωάννη Υποψήφιος - Δημοτικός Σύμβουλος


Eκλογική Περιφέρεια Αχλαδοχωρίου
Παναγιωτίδης Ιωάννης τουΑναστασίου - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Τσαβλίδης Σταύρος του Ελευθερίου -Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Το ψηφοδέλτιο του Σπάση

Το γραφείο τύπου του συνδυασμού "Σιντική - Πρώτη Δύναμη" ακόμη δεν πήρε χαμπάρι πως πρέπει να μας ενημερώσει με ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ψηφοδέλτιο του επικεφαλής Σάκη Σπάση.
Ακόμη και η σελίδα στο διαδίκτυο, στην ενότητα "Υποψήφιοι" είναι υπό ... κατασκευή.
Περιμένουμε τη λίστα με τους υποψήφιους στο mail μας. 
Μετά χαρακτηρίζουμε "ανύπαρκτο" τον δήμαρχο Σιδηροκάστρου και γινόμαστε κακοί. Άντε να ξυπνήσουμε ...

Το ψηφοδέλτιο του Δομουχτσίδη



Εκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου
Κιορπές Περικλής του Κύρου
Μπίκα Βασιλική του Αριστοτέλη


Εκλογική Περιφέρεια Αχλαδοχωρίου
Βλάχος Αθανάσιος του Αποστόλου
Σαββίδης Αθανάσιος του Κυριάκου

Το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Καρύδα


Εκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου
Γεωργιάδου Παρασκευή του Κυριάκου (Εκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου)
Κεφαλά Πασχαλίνα του Βασιλείου (Εκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου)
Κοτσαρίδης Αβραάμ του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Αγκίστρου)


Εκλογική Περιφέρεια Αχλαδοχωρίου
Ιωαννίδης Ελευθέριος του Χαραλάμπου (Εκλογική Περιφέρεια Αχλαδοχωρίου)
Μπουρβάνης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Αχλαδοχωρίου)


Έκλεισε το mypetritsi

Τέλος εποχής για το ΝεοΠετριτσιώτικο blog mypetritsi, μετά από 4 χρόνια παρουσίας στην μπλογκόσφαιρα.
Ξεκάθαρα απέναντι στον Δήμαρχο Πετριτσίου, το mypetritsi συνέβαλλε στην ενημέρωση των δημοτών και στην αποκάλυψη μικρών και μεγάλων σκανδάλων, για κάποια από τα οποία καλείται σήμερα ο Βαγγέλης Παπάζογλου να δώσει εξηγήσεις στις διοικητικές αρχές και στη δικαιοσύνη.
Η τελευταία ανάρτηση του διαχειριστή Παν.Σαββίδη, είναι το "κύκνειο άσμα" ενός μπλόγκ που άφησε το στίγμα του στην περιοχή του Δήμου Πετριτσίου από τον Δεκέμβριο του 2006 έως σήμερα, με 418 αναρτήσεις και περίπου 58.500 επισκέπτες.  Εμείς ως νέοι στην μπλογκόσφαιρα, θα θέλαμε να συνεχίσει την παρουσία του γιατί μάθαμε πολλά που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν κρυφά. Εξάλλου πιστεύουμε πως τα μπλόγκ θα πρέπει να υπάρχουν ως φωνές ελεύθερης έκφρασης, απόψεων και θέσεων.

Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο ταξίαρχος ε.α

Τελευταίος και καταϊδρωμένος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών ο ταξίαρχος ε.α Φώτης Δομουχτσίδης και προχώρησε δια της εκπροσώπου τύπου του δημοσιογράφο Δέσποινας Νικολάκη σε μια πανελλήνια πρωτοτυπία
Αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του, τους οποίους θα μας ανακοινώσει το πρωί με Δελτίο Τύπου. Έλεος με τα καραγκιοζιλίκια. Ευτυχώς που τον ρουφιάνεψε το ΔΙΚΤΥΟ και αποκάλυψε τον αριθμό … 125. Πάμε για πανηγυρική νίκη σε λέω !!!

17.10.10

Με 141 ο Σπάσης

Στις 11:00 ακριβώς έφτασε στο Πρωτοδικείο Σερρών ο Σάκης Σπάσης, για να καταθέσει τον φάκελο της υποψηφιότητάς του. 
Με δηλώσεις του στο ΔΙΚΤΥΟ ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού "ΣΙΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ" Γιώργος Νικολάου, ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων είναι 141. 
Φώτης Δομουχτσίδης ακόμη δεν φάνηκε στην οδό Μεραρχίας των Σερρών.

Πρώτος ο Απόστολος

Ακριβώς ΤΡΕΙΣ ώρες πριν λήξει η προθεσμία, τα μεσάνυχτα ακριβώς, μόνο ο Απόστολος Καρύδας κατέθεσε μέχρι στιγμής  τον συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο Σερρών, με 149 υποψηφίους. 
Σάκης Σπάσης και Φώτης Δομουχτσίδης (με ερωτηματικά) σίγουρα πριν τις 00:00. 

Κανείς απο τους τρεις ακόμη στο Πρωτοδικείο

Ακριβώς οκτώ ώρες πριν λήξει η προθεσμία, τα μεσάνυχτα ακριβώς,  ακόμη να πάει να καταθέσει τον συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο Σερρών ο κατα τ΄ άλλα πανέτοιμος Καρύδας. Προφανώς συσκέπεται η "Συντονιστική Επιτροπή" για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Ας βιαστούν όμως.
Ίδιο το σκηνικό και στον συνδυασμό του Σπάση, που περιμένουν κάποιες ταυτότητες υποψηφίων, προκειμένου να καταθέσουν την υποψηφιότητα. Όπως πληροφορηθήκαμε στον συνδυασμό του Δημάρχου Σιδηροκάστρου εντάχθηκε και ο Αντώνης Χατζηχρηστίδης, πρώην Πρόεδρος του Αγκίστρου.
Στο "στρατόπεδο" του ταξίαρχου ε.α δεν πηγαίνουν καλά και μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κρούσεις σε πρόσωπα να είναι υποψήφιοι, αλλά απαντούν αρνητικά στις εκκλήσεις του Φώτη και των συνεργατών του.
Επόμενη ενημέρωση μόλις ο πρώτος συνδυασμός καταθέσει και επίσημα τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές, στο Πρωτοδικείο Σερρών.


Παράτησε τον ταξίαρχο ε.α ο Κορωνίδης


Τα βρόντηξε ο Γιώργος Κορωνίδης, από τον συνδυασμό του ταξίαρχου ε.α. Ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ Σιδηροκάστρου, αγανάκτησε με τα καραγκιοζιλίκια που περιγράψαμε παρακάτω και τον παράτησε, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας. 
Ο Πόντιος από το Στρυμονοχώρι, είναι ευθύς άνθρωπος και ντόμπρος. Όχι σαν τον κυρ Φώτη, την απόλυτη προσωποποίηση του : "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω". 
Εντομεταξύ και ο Σάββας Καραβασιλείου ανακοίνωσε και επίσημα, πως αποχωρεί από τη διαδικασία, με το μεγαλύτερο κομμάτι των υποψηφίων του να κινούνται προς τον Σάκη Σπάση. Όπως μάθαμε ο πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά στο ψηφοδέλτιο του Σπάση θα συμμετάσχει ο γαμπρός του ονόματι Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Κατακαημένη Ρούμελη ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ μας λέει :
 "Έχουμε αυτό που μας αξίζει. Έναν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, έναν ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ και ένα ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ" .
(Να αποδώσουμε τα "επίθετα" ; Δεν χρειάζεται ... Κατακαημένη Ρούμελη, τι σου μελε να πάθεις).

Μας αρέσει και σας τον προτείνουμε ...

Για όσους επιλέξετε να ψηφίσετε τον συνδυασμό του Απόστολου Καρύδα "Ενότητα και ελπίδα για τη Σιντική", ρίξτε μια ματιά στο blog του υποψήφιου Γιάννη Τσαμπάζη, τοπογράφου - μηχανικού από την Καστανούσα. Ένας νέος άνθρωπος (της ηλικίας μας και χαιρόμαστε) με ανησυχίες για τον τον αγροτουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον πολιτισμό κλπ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Εάν είστε υποψήφιος - υποψήφια κάτω των 35 ετών σε οποιονδήποτε συνδυασμό στις εκλογές του Νοεμβρίου, στείλτε μας φωτογραφία, το βιογραφικό σας και τις θέσεις σας, για να σας προβάλλουμε στον Κόνοζο. Εδώ έχουν θέση μόνο νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και όχι επαγγελματίες πολιτικοί με σκουριασμένα μυαλά.

Καραγκιοζιλίκια ...

Καλά θα μας τρελάνει ο Φώτης. Κατήγγειλε ως στημένη μια διαδικασία που ο ίδιος συμμετείχε και αφού ολοκληρώθηκε έδωσε και τα χέρια με τον Νίκο Δεμερτζή.
Τρεις φορές μέχρι σήμερα ο ταξίαρχος ε.α έδωσε τα χέρια και πήρε το λόγο του πίσω στη συνέχεια (μιλάμε για άτομο με σταθερές απόψεις).
Η πρώτη όταν οι τέσσερις "γαλάζιοι" (Δομουχτσίδης, Καραβασιλείου, Σπάσης, Ταλιουρίδης), συζήτησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ενιαία υποψηφιότητα απο το χώρο της Ν.Δ.
Η δεύτερη όταν συμφώνησε με Καραβασιλείου, για σχηματισμό κοινού ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Προμαχώνα.
Η τρίτη με Δεμερτζή και Καραβασιλείου, που ενώ αρχικά δέχτηκε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, έκανε πίσω όταν η κάλπη ανέδειξε νικητή τον Δεμερτζή.
Δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρει τελικά να καταθέσει συνδυασμό στο πρωτοδικείο ο Φώτης, αλλά ας έχει γνώση πως ο κόσμος και βλέπει και ακούει και συμπεράσματα βγάζει. 
Και με την ευκαιρία, και επειδή πολλά λένε τα "παπαγαλάκια" σου για δημοσκοπήσεις που σε φέρνουν ... πρώτο και με διαφορά (έλεος) σε ρωτάμε Φώτη αν είσαι εσύ ο υποψήφιος που μοσχοπλήρωσε τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, τα αποτελέσματα της οποίας ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους, δεν σε φέρνουν ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο, ούτε τρίτο.
Εάν παρήγγειλες εσύ τη δημοσκόπηση, οι ψηφοφόροι σου και οι στενοί σου συνεργάτες, σίγουρα περιμένουν να δουν τη ... δυναμική νίκης του συνδυασμού σου.

16.10.10

H ανακοίνωση αποχώρησης του Νίκου Δεμερτζή

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19.00, ύστερα από συνεννόηση των τριών επικεφαλής συνδυασμών για τον δήμο Σιντικής, Νίκου Δεμερτζή, Σάββα Καραβασιλείου και Φώτη Δομουχτσίδη, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο ‘ΕΠΑΥΛΙΣ» στα Κάτω Πορροϊα, οι τρείς προαναφερόμενοι επικεφαλής, καθώς και πενταμελής ομάδα από κάθε συνδυασμό. Συγκεκριμένα από τον συνδυασμό του Νίκου Δεμερτζή συμμετείχαν οι: Μιχάλης Δοδακόπουλος, Αντώνης Τομπουλίδης, Νεκτάριος Ταφλανίδης, Δημήτρης Γιουβάντσης και Ζαχαρίας Μαβινίδης, από τον συνδυασμό του Σάββα Καραβασιλείου συμμετείχαν οι: Μανώλης Δεβετζής, Γιώργος Λαχανάς, Ισαάκ Ναζηρίδης, Τάκης Στεφανίδης και Δημήτρης Μάρκου και από τον συνδυασμό του Φώτη Δομουχτσίδη συμμετείχαν οι: Γιώργος Κορωνίδης, Θωμάς Αποστόλου, Νίκος Δροβατζίκας, Στάθης Ζαπρίδης και Παναγιώτης Κελέογλου.